Keiko Gi: Kendo yaparken giyilen giysinin bütünü. Genelde sadece ceket kısmı için de kullanılır. Bu kısım rahat olmalı ve kolu kaldırdığımızda omuzlardan baskı yapmamalıdır. Kol kısımları dirsekleri kapatacak şekilde uzun olmalıdır.
Hakama: Geleneksel Japon pantolonu. Pileli bir yapıya sahiptir. Pileleri belirgin ve ütülü olmalıdır. Ayak hareketlerini rahatça yapabilmek için ideal bir giysidir. Aynı zamanda hareketlerinizi gizleme özelliğine sahiptir.
Bogu: Kendo için kullanılan zırhın bütününe verilen isimdir. Men, Kote, Do ve Tare den oluşur.
Tare: Kasık koruyucusu. Bogu giyerken ilk önce giyilmesi gereken parça. Kendo Kata çalışmalarında bogunun üzerinizde bulunan tek parçasıdır. Üzerinde isimlik (zekken) bulunur.
Do: Üst gövde koruması. Mune diye adlandırılan deri kısmı ve altındaki bambu veya plastikten imal edilmiş kısımdan oluşur. Do himo denen bağcıklarla vücuda sabitlenir. Bu bağcıklardan üsttekiler vücudun arkasından çapraz şekilde dolanıp bağlanır, alttakiler ise direkt birbirleriyle bağlanır.
Men: Güvenlik için giyilen yüz maskesidir. Önü metal barlar sayesinde görüşü engellemez. Kafaya men himo denilen bağcıklarla sabitlenir. Giyilmeden önce Japon havlusu (tenugui) başa sarılar. Tsuki dare diye adlandırılan boğaz koruması da menin bir parçasıdır.
Kote: El ve bilekleri koruma amacıyla kullanılan eldivenler. Sol teki önce giyilir ve sonra çıkartılır.
Shinai: Dört parça bambudan yapılmış, kendo çalışmalarında kullanılan kılıç
Bokken: Bokuto diye de adlandırılan tahta kılıç. Genellikle kendo kata çalışmalarında kullanılır.
Kılıç bir samurayın ruhunu temsil eder, onun en değerli objesidir. Shinai ve Bokken de gerçek kılıcı temsil ettiği için, onlara sopa gibi değil kılıç gibi davranmalı ve özen göstermeliyiz. Kılıcın üzerine yaslanıp ondan destek almak, kılıcı yere fırlatmak ve benzeri davranışların uygunsuz olduğunu bilmelisiniz.